Nämä neljä pokerikirjaa kannattaa lukea ennen pelaamista

Pokerinpeluuta, kuten mitään muutakaan taitoa elämässä, ei opita pelkästään kirjoista. Mutta jos haluat menestyä pelaajana eritasoisia pelaajia vastaan, muutaman teoksen lukemisesta voi olla suuresti hyötyä. Pokerissa pärjätäkseen tarvitaan monia taitoja, joista pelin säännöt eivät suinkaan ole tärkeimpiä. Etenkin aloittelijalle ja tavoitteelliselle pelaajalle muutaman kirjan ahmiminen voi antaa etulyöntiaseman peliin.

Tästä artikkelista saat vinkkejä, mitä kirjaston pelihyllyltä tai kirjakaupasta kannattaa napata mukaan iltalukemiseksi. Esittelyssä on joukko pokerinpeluuta käsitteleviä kirjoja suomeksi ja englanniksi. Kotimaisia pokeriteoksia ei juuri ole julkaistu, mutta useita suomennettuja kansainvälisiä klassikoita tämän korttipelien kuninkaan pelaamisesta löytyy myös niille, joilla ei pelisilmän lisäksi ole riittävää kielitaitoa tietokirjallisuuden omaksumiseen.

Suomenkielisiä pokerikirjoja

Eräs nimi, jonka tulisi löytyä jokaisen kunnon pokeriharrastajan kirjahyllystä, on Phil Gordon. Gordonilta on suomennettu “Pieni vihreä kirja – Hold’em pokeri”. Kirja on käytännöllinen ja opettavainen sukellus hold’emin maailman pokerikonkarilta, joka on voittanut ja hävinnyt maailmalla lukemattomia pokeripelejä. Tästä on pieni ja nopeasti luettu pokeriklassikko, jolla pääsee hold’emiin kiinni helposti lähestyttävien vinkkien kautta.

Toinen pokeria käsittelevä kirja, joka nousee lähes aina esiin, on Doyle Brunsonin “Pokeri – supersysteemi”. Brunson on kaksinkertainen pokerin maailmanmestari, yhdeksänkertainen WSOP-voittaja ja jopa maailman parhaaksi pokerinpelaajaksi tituleerattu pokeriguru. Lisäksi kirjassa on muiden muassa Daniel Negreanun ja Bobby Baldwinin kaltaisten tähtien oppeja. Teoksen laajennettu versio “Super System 2” kattaa monet korttipelin eri versiot ja tähtipelaajien salaisuuksia.

Pokerikirjallisuutta englanniksi

Pokerimaailmaa ravistellut Gus Hansen, lisänimeltään Madman, on julkaissut hyvin suositun pokeriteoksen “Every Hand Revealed”. Hansenin kirjaa on ylistetty siitä, että se maksaa itsensä pian takaisin – ei vaikea uskoa, sillä Hansen on itse totisesti voittanut isoja potteja. Olitpa sitten aloittelija tai edistyneempi pelaaja, tästä saat mielenkiintoisen ja omalaatuisen paketin, joka on täynnä analyyseja Hansenin pelaamista peleistä.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä mainittakoon Ian Taylorin ja Matthew Hilgerin teos “The Poker Mindset”. Sanottiinhan heti alussa, että pokeri vaatii muutakin kuin sääntöjen osaamisen. Tämä eräs kaikkien aikojen suosituimmista pokerikirjoista antaa välineitä pelaajan psyykeen hallitsemiseen ja esimerkiksi vastustajien mielentilan tulkitsemiseen ja hyödyntämiseen omassa pelissä. Tästä kirjasta saa apuja myös häviöiden kestämiseen ja niistä oppimiseen.